Årets oppsummeringsfilm er laget av Christian Nerdrum i Fri Flyt for Fjellfilmfestivalen.

 

Fjellfilmfestivalen 2019 startet med en unik og historisk filmvisning på UTE-scenen, med Gjende i bakgrunnen, omringet av fjell, i måneskinn og stjernehimmel. Åpningsfilmen "1997 Forever" ble vist med liveband som hadde konsert under hele visningen, spesielt regissert til selve filmen. Bandet som spilte er opprettet spesielt for visningene og "1997 Forever" er faktisk ikke mulig å se noen andre plasser enn på visningene som regissør Carl-Christian Lein Størmer legger opp til. Med andre ord - den offisielle åpningen av Fjellfilmfestivalen 2019 går inn i historiebøkene som noe av det råeste og mest vågale vi har gjort så langt.

 

Resten av helgen bød på 48 filmer og 4 foredragsholdere på programmet i tillegg til et rikt mangfold av aktiviteter; klatring med DNT Fjellsport, juving  og rafting med GoRaftin Sjoa, stisykling med Gjendeguiden, multisportkonkurranse arrangert av DNT Ung, ølcruise i samarbeid med Vågå Kommune, yoga, sup med 4elements, turer i regi av DNT Ung, elvekajakk med Sjoa Kajakksenter, ulike matkurs og orienteringskurs av DNT Ung, kokkekonkurranse av MSR og Beito's bordbuldrekonkurranse. 

 

I underkant av 1000 deltakere tok turen til Gjendesheim denne høsthelgen 13.-15. september og ut i fra været å bedømme var dette en gjeng med hardbarka, sporty fjellfolk. De som deltok på årets festival kan vel skrive under på at det ble en del vind utover helgen, som også toppet seg på søndag, men dette satt likevel ikke en stopper for festivalstemningen. Selv om den berømte RAB Dunjakkediscoen måtte flyttes til et mindre telt av sikkerhetsmessige årsaker, viste stemningen i discoteltet og på Gjendesheim med musikk og liveband at fjellfilmdeltakeren er de råeste festivaldeltakerne Norge har å by på.

 

Vi i festivalcrewet ønsker å takke alle deltakere, samarbeidspartnere, guider, instruktører og sponsorer for at dere er med på å skape magiske opplevelser i hjertet av Jotunheimen. En ekstra takk til ale frivillige som stiller opp å gjøre det mulig å lage festival - dere er rå.

 

Takk for i år - vi ses neste høst 4.-6. september 2020!

 

Fjellfilmfestivalen arrangeres av Stiftelsen Fjellkultur, som er opprettet av forlaget Fri Flyt AS og Den Norske Turistforening. Stiftelsen skal fremme film- og kulturuttrykk knyttet til naturopplevelser. Den ønsker å bidra til økt kvalitet i bredde i formidling av film og kultur knyttet til friluftsliv, samt inspirere til aktiv bruk av natur og å fremme naturvern og sikker ferdsel i fjellet. 

 

Fjellfilmfestivalen på Gjendesheim er Norges største filmfestival for fjellfilmer. Alt fra naturfilmer, dokumentarer og spillefilmer til kortfilmer, ekstremsportfilmer og TVserier blir vist på Fjellfilmfestivalen, sammen med inspirerende foredrag fra ekspedisjonsfarere og friluftsfolk fra hele verden.