Den første fjellfilmfestivalen ble avholdt i 2003. Det var nå avdøde Ole Drægni på Turtagrø hotell og Fri Flyt gründer Anders Waage Nilsen som tok initiativet til festivalen. 

Fjellfilmfestivalen arrangeres av Stiftelsen Fjellkultur, som er opprettet av forlaget Fri Flyt AS og Den Norske Turistforening. Stiftelsen skal fremme film- og kulturuttrykk knyttet til naturopplevelser. Den ønsker å bidra til økt kvalitet i bredde i formidling av film og kultur knyttet til friluftsliv, samt inspirere til aktiv bruk av natur og å fremme naturvern og sikker ferdsel i fjellet. 

Fjellfilmfestivaler finnes over hele verden, men festivalen på Turtagrø var den eneste i sitt slag her til lands da den ble arrangert første gang. I 2012 flyttet Fjellfilmfestivalen til Gjendesheim Turisthytte, etter ni år med festival på Turtagrø. Festivalens navn og sjarm følger med fra vest- til øst-Jotunheimen. På Gjendesheim vil festivalen fortsette sin naturlige vekst både i bredde, kvalitet og omfang i programmet. I tillegg er det plass og gode rammer for en mulig økning i deltagerantall og landskapet rundt byr opp til en mengde nye aktiviteter. Øst-Jotunheimen er rik på historie og byr på turperler du ikke visste fantes. Programmet vil fortsatt være spekket av kvalitetsfilmer du ikke får sett andre steder, alt i en unik ramme hos Norges triveligste bestyrerpar, Marius Haugaløkken og Anne Taagvold på Gjendesheim Turisthytte.

Fjellfilmfestivalen på Gjendesheim er Norges største filmfestival for fjellfilmer. Alt fra naturfilmer, dokumentarer og spillefilmer til kortfilmer, ekstremsportfilmer og TVserier blir vist på Fjellfilmfestivalen, sammen med inspirerende foredrag fra ekspedisjonsfarere og friluftsfolk fra hele verden. 

Kontakt oss:

Festivalsjef
Maritha Bjørnbeth
+47 970 14 228
post@fjellfilm.no

Sponsoransvarlig
Olav Tarjei Valebjørg
olav@friflyt.no

Forretningsfører Stiftelsen Fjellkultur
Anette Løvaas Olsen
anette.olsen@dnt.no

Postadresse/Fakturaadresse
Stiftelsen Fjellkultur
c/o Den Norske Turistforening
Youngstorget 1
0181, Oslo

Org.nr: 994 142 607