Fjellfilmstipendet 2019.

Juryen har avsluttet sitt arbeid og deler ut to fjellfilmstipend på kr 25 000 for 2019. Stipendet retter seg inn mot filmskapere som trenger støtte til å realisere et filmprosjekt. Juryen vektlegger filmprosjekter som kan bidra til å øke bredden og kvaliteten av filmer knyttet til friluftsliv, og som inspirer til aktiv bruk av naturen, fremmer naturvern eller sikker ferdsel i fjellet.

Billettsalget til Fjellfilmfestivalen 2019 åpner 3. april. 

 

Fjellfilmstipend til MIL Skifilm

Om prosjektet

Dette er et skifilm-prosjekt hvor Marit Rolvsjord, Lisen Strøm og Ida Hilde Gunleiksrud står bak.

Filmen skal være på ca. 15 minutter og er basert i Sogndal og Romsdalen med fokus på storfjellkjøring og mektig natur. Filmen vil også gi et innblikk i hvem kjørerne er, deres tilnærming til skikjøring og fjell. Gjennom filmen vil de formidle en reflektert fjellferdsel, og vise at det dette ligger til grunn for å få til rå skikjøring på en trygg måte.

Juryens begrunnelse.
Juryen har lagt vekt på at det er positivt med en norsk skifilm-prosjekt der jentene selv tar hovedrollen, og med fokus på skikjøring i Norge. Vi gleder os til en film som fronter personlig skiglede og som bidrar til å se mulighetene i norsk natur, og gleder seg til å se disse dyktige skikjørerne i aksjon.

Fjellfilmstipend: Kr 25 000,-

 

Fjellfilmstipend til "Eventyrlyst"

Om prosjektet

«Eventyrlyst» er en dokumentarfilm om Skandinavisk ungdom som reiser til Finnmark for å bli bedre kjent med villmarka i Arktis. I filmen følger vi Vårinn og Jonas som i løpet av et år på folkehøyskole skal lære om friluftslivet i nord. Jonas kommer fra Danmark og har aldri gått på ski, Vårinn fra Stavanger vil lære seg mer om vinterfriluftslivet. Sammen med resten av klassen skal de i løpet av skoleåret møte store naturopplevelser, utfordringer, samt lære om sikker ferdsel i Arktisk natur. De skal forberedes til det store høydepunkt; en elleve dagers skitur på Svalbard.

Juryens begrunnelse.

Juryen har vektlagt ambisjonen om å formidle naturopplevelser og naturglede gjennom det tradisjonelle friluftslivet. Juryen verdsetter at filmen er orientert mot lavterskel, naturvern og integrering.

Fjellfilmstipend: Kr 25 000,-

 

Om Stiftelsen Fjellkultur og Fjellfilmstipendet.

Stiftelsen Fjellkultur er en ideell stiftelse til fremme av film- og kulturuttrykk knyttet til naturopplevelser. Stiftelsens viktigste arrangement er Fjellfilmfestivalen. Stiftelsen ble opprettet av Fri Flyt AS og DNT.  

Gjennom sitt virke skal stiftelsen bidra til økt kvalitet og bredde i all formidling av film og kultur knyttet til friluftsliv, samt inspirere til aktiv bruk av natur, og å fremme naturvern og sikker ferdsel i fjellet.

 

Juryen har bestått av.

Gunhild Aaslie Soldal. Redaktør i friluftsmagasinet UTE.
Marius Dalseg Sætre. Fotojournalist i DNT.
Audun Holmøy Røhrt. Styremedlem Stiftelsen Fjellkultur og daglig leder Fri Flyt AS.

Det blir nye muligheter til å søke om stipend høsten 2019.