Da har roen lagt seg litt på Gjendesheim Turisthytte i Jotunheimen of den 17. utgaven av Fjellfilmfestivalen er historie - men jaggu for en historie det ble! Det var rett i underkant av 1000 personer som tok turen til årets festival. For de fleste var det fjellturer og festivalprogrammet som stod i høysetet, men veldig mange benyttet seg også av muligheten til å teste noen av aktivitetene som ble arrangert i løpet av helgen - sup, yoga, rafting, elvekajakk, multisport, bordbuldring, stisykling, klatring osv!

 

Festivalprogrammet startet allerede tidlig fredags morgen, men den offisielle åpningen fant sted fredag kveld på Utescenen som er den mest spektakulære visningsarenaen vår med Gjendevannet i bakgrunnen og omkranset av høye fjell. I år var vi også så heldige og hadde stjernehimmel og fullmåne. I år viste vi snowboardfilmen "1997 Forever" med liveband som spilte soundtracket under hele filmen, og da ble stemningen for resten av helgen satt. En unik og barsk opplevelse.

 

Selv om man kan bo inne på Gjendesheim, velger de fleste deltakerne å bo i telt. Rett utenfor teltduken venter milevis med merkede løyper, spektakulære 2000-meterstopper og den vakre fjellsjøen Gjende. Mange deltakere benyttet muligheten til å gå Besseggen, som er en av mange turer som byr på fantastiske naturopplevelser. 

 

Inne på festivalområdet er det i tillegg til fjellfilmer, muligheter for å spise lokalmat, bade i vedfyrt badestamp, steke pizza i utendørs pizzaovn, oppleve intimkonserter, eller bare nyte utsikten mot hjertet av Jotunheimen.  

 

For å kunne bli bedre har vi veldig lyst til at dere setter av litt tid til å svare på vår spørreundersøkelse - takk! PS: Fikk du med deg at du kan vinne festivalpass til neste års festival?