Før X-games og individuelle utøvere ble sponset av sukkerdrikke fra Østerrike, var snowboard et undergrunnsfenomen. Filmen THERE’S ALWAYS NEXT SEASON gir deg et unikt innblikk.

Langt mot nord i det kalde Tromsø var det på sent 90-tall et miljø som dyrket disse prinsippene om frihet, anarkisme og uendelige mengder moro. Historien om disse guttene kretser rundt myten om et legendarisk hopp i Big Air-konkurransen Arctic Open i 1997, og om en påfølgende snowboardfilm som aldri ble laget. 20 år senere møtes de samme guttene for fullføre denne filmen, og én gang for alle å fortelle sin historie.

Regissør Carl Christian Lein Størmer har laget en morsom og gripende film om vennskap, tidens tann og verdien av fellesskap. Gjennom intelligent klipp og en smart struktur avdekkes det ene laget etter det andre i en historie som trekker veksler på samtlige av livets fasetter. Et miljø totalt ukjent for de fleste av oss blir plutselig et bevis på at det umulige er mulig, samtidig som den melankolsk konstaterer at ingenting varer evig. Dette er historien om Tromsøs ukjente snowboardhelter – hvem de var da og hvem de er nå.

Om regissøren
Carl Christian Lein Størmer (f. 1982) er en filmskaper, musiker og utdannet lege fra Tromsø. Han har laget flere kortfilmer og musikkvideoer, med et omfattende spenn av sjangere. THERE’S ALWAYS NEXT SEASON er hans spillefilmdebut.

 

Regissør:  Carl Christian Lein Størmer
Manus:  Carl Christian Lein Størmer
Foto: Carl Christian Lein Størmer
Skuespillere: Daniel Mikkelsen, Stian Skjærvik, Ronny Olsen, Stian Tapani Gundersen, Carl Christian Lein Størmer
Spilletid: 1 time 51 min
År:  2018
Produsent: Mona Steffensen
Aldersgrense :  15