Sunnmørsalpene har i over hundre år vært en vugge og arena for alpint friluftsliv og skisport, men hvordan bruker dagens generasjoner fjellene? Gjennom en reise på Sunnmøre blir vi med dagens generasjoner på spektakulære eventyr ellom bakkar og berg. Deres syn på aktivitet i fjellet og det alpine friluftslivet står i fokus. Hva motiverer dem til å tilbringe så mye tid i naturen og hva er egentlig det viktigste i livet?

 

Filmen følger Petter (26) som er naturguide-student i Volda. Han håper å få utfolde seg i naturen og kjøre spennende linjer på ski, men værforhold og familieårsaker setter kjepper i hjulene for vinterens mål.

 

Karsten (37) er profesjonell skikjører. Han har vært bosatt i Frankrike i mange år, og har utviklet sin karriere der. Karsten må balansere jobben som skiproff opp mot familielivet. Han står mellom et valg om å gi mer tid til familien, eller å fortsette å dyrke sin egen skikarriere.

 

Leig (89) er pensjonist, friluftsentusiast og tidligere skihopper. Leif har som mål å holde seg i form så lenge som mulig ved å komme seg ut i naturen og være aktiv. Han er takknemlig for hver dag han får og drømmer stadig om nye opplevelser, tross sin høye alder.

 

Utgivelsesår: 2019

Lengde: 46 min

Regi: Mattias Myklebust

 

Foto: Kyrre Buxrud