På fjellfilmfestivalen prøver vi å speile mangfoldet i interesser hos deltakerne, i filmprogrammet. Det innebærer at vi forsøker å vise filmer som handler om ski, sykkel, snowboard, dykking, vinterfriluftsliv, ekspedisjoner etc etc. En av aktivitetene vi skal vise er skiflyvning gjennom filmen "Acrophopia" som handler om en BASE-hopper som er redd for høyder. 

 

Når det gjelder BASE-hopping og vingeflygning tenker de fleste på videoer av våghalser som risikerer livet sitt. De fleste BASE-hoppere ser på det litt annerledes. De er ikke gale. Tvert i mot. For dem er sikkerhet og ansvar det aller viktigste. De hopper på grunn av det ene øyeblikket, hvor hele verden rundt dem fades ut i irrelevans. Men en samvittighetsfull tilnærming og en grundig forberedelse er det sentrale fokuset før hvert hopp. Denne holdningen toppes i historien om Martijn Maas.

 

Martin har vært fallskjermhopper siden 1997 og startet med BASE-hopping noen år senere. Siden 2010 har han konkurrert innenfor BASE-hopping og wingsuit. Likevel er han redd for høyder og må overvinne sin dypeste frykt før hvert eneste hopp.

 

Kjøp festivalpass til Fjellfilmfestivalen 2019

 

Fakta om filmen

Utgivelsesår: 2016

Lengde: 2 min 52 sek

Regi: Woop Productions