Hemmelige hytter ligger gjemt i naturen over hele landet. Turfolk, jegere og fiskere, uteliggere og motstandsmenn har bygd der ingen andre går. Fenomenet har vært ubeskrevet og ukjent - inntil Marius Nergård Pettersen nesten faller gjennom et skjult hyttetak i skogen. Han forstår at slike hemmeligheter er del av vår kultur. I årevis etterpå reiser han rundt på leting etter hytter og historiene bak dem.

Kjøp festivalpass til Fjellfilmfestivalen

Underveis finner han historier om det enkle liv og om mennesker som søker ut av hverdagen.

I foredraget tar Marius oss med på reise til hemmelige hytter landet rundt. Til å akkompagnere reisen har han med seg musiker Stian Eriksen. Han tonelegger bildeserier og sekvenser direkte fra scenen, noe som gir foredraget en autentisk og unik følelse.

Marius Nergård Pettersen (34) er fotograf, forfatter og foredragsholder. Han jobber kun med emner tilknyttet natur og friluftsliv, har utgitt ni bøker og skriver for flere av Norges største medier.

Stian Eriksen (34) er utøvende musiker, komponist, arrangør og tekstforfatter. Han spiller og skriver i bandet komakid, soloprosjektet heartbeast, og komponerer musikk til film.

Se hvilke andre foredrag som holdes på FJellfilmfestivalen 2019, 13.-15. september