Polyfonatura er et dypdykk inn i Eirik Havnes - en nerdete kunstners, kreative prosess. Vi ser ham ta opp lyder fra naturen med sine egenproduserte mikrofoner, prossesere og vri de inn i sine musikalske komposisjoner, fram til han endelig sier seg ferdig og skal fremføre musikken.

 

Eirik har en vitenskapelig tilnærming kombinert med en barnslig entusiasme og karismatiske vesen. Filmen vil vise hvordan han opplever naturen i sitt aller mest kreative modus. Filmen vil nærmest gå inn gjennom hovedkarakterens øregang og inn i hans kreative sinn. Publikum hører det han ser for seg. De hører den ferdige musikken samtidig som de ser hvordan lydene faktisk blir høstet. Det vil bli en sanselig konsert mellom fjord og fjell, mellom tid og sted, som kan endre hvordan publikum opplever og hører på naturen.

 

Underliggende den spennende arbeidsprosessen, episke naturen og fine musikken, finner vi en ensom artists kvaler og kamper. Hva er egentlig fint? Hva er kult? Hva tenker Eirik selv om sin kunst? og hva syns andre?

 

Lengde: 20 min

Utgivelsesår: 2019

Regi: Jon Vatne