Thom Hell(40) har en lang og innholdsrik karriere bak seg og har gjennom årene blitt en velkjent og godt likt artist. Ved siden av egne utgivelser har han medvirket på en rekke suksessfulle samarbeid, bl.a. med artister som Marit Larsen, Minor Majority og Jonas Alaska. Thom Hell henter mye inspirasjon fra 60- og 70-tallet, og utfra denne forankringen har han jobbet frem et særegent og vellydende musikalsk uttrykk. Album som «Suddenly Past»(2012), «Six»(2014) og

«Until This Blows Over»(2015) er eksempler på dette.

Den nyeste platen «Happy Rabbit» beskrives som en reise gjennom pophistorien med fokus på harmonier og kreativ instrumentering. Lydbildet er friskt og detaljrikt, og vi hører en opplagt Thom Hell som utfordrer mange av de vanlige normene innenfor musikk. Hans komposisjoner er tidvis av det komplekse slaget, men alltid med vakre(og noen ganger naive) melodier i bunn. Låtmaterialet på platen har tidvis referanser til artister som Paul McCartney og Elton John, men det er aldri tvil om at vi befinner oss i Thom Hell sitt unike musikalske univers.

I år fyller gjennombruddsalbumet hans 10 år

God If I Saw Her Now (2008) var platen som for alvor plasserte sørlendingen Thomas Helland på kartet til norske musikkelskere.

På tredje forsøk ble mannens ambisiøse tilnærming til musikk – platesamlerpop for massene, kort fortalt – belønnet med seksere på terningen (NRK Lydverket, VG, Fædrelandsvennen) og Spellemannpriser for Årets mannlige artist og Årets popkomponist.

God If I Saw Her Now er fortsatt et av få norske album der gyllen søttitallspop aktualiseres av en særegen teft for gode, store refrenger og overblikk over musikkhistorien – fra Wilson og McCartney til Nilsson og Bacharach. Legg til proggete lekenhet, nydelig samspill og tekster som spruter av intimitet, og du har et nasjonalt mesterverk.

Dette skrev anmelderne om albumet:
Mye kan tyde på at Thomas Helland, alias Thom Hell, det siste året har gått rundt med maske og kontinuerlig snust inn et destillat av gyllent tidløse popkomposisjoner i tradisjonen etter Burt Bacharach, Brian Wilson, Jeff Lynne og Paul McCartney. – Stein Østbø, VG (6/6)

Årets første perfekte popalbum. – Marius Asp, NRK Lydverket (6/6)

Thom Hell vil spille inne i peisestua på Gjendesheim lørdag kl 1500.